Mitä haluat tietää?

(Ole hyvä ja klikkaa kohtaa, josta haluat lukea enemmän.)


Perustiedot


» Teja Rönni
» Muunsukupuolinen
» Kotoisin Ikaalisista
» Asuu Salossa
» Avioliitossa
» Filosofian maisteri
» Pääaine: kirjallisuus
» Sivuaineet: psykologia, viestintä, elokuvatutkimus, viron kieli ja kulttuuri
» teja @ unottuvuus.arkku.net

naamakuva

Luonne


Haluaisin luottaa siihen, että nämä sivut kuvaavat itsessään luonnettani paremmin, kuin mitä pystyisin tekemään sitä koskaan itse muutamalla virkkeellä. En kuitenkaan luota siihen.

Olen spontaani, asiasuuntautunut ihminen, joka sopeutuu nopeasti uuteen ympäristöön. Olen hyvä tuottamaan tekstiä ja osaan olla itsevarma ja karismaattinen esiintyjä. Minut löytää usein tutussa porukassa huomion keskipisteestä, vaikka se ei olekaan paikka, jonne tietoisesti hakeudun.

Erityistaitonani on esittää vaikeita asioita niin, että ne on helppoa ymmärtää. Saatat siis löytää itsesi keskustelemassa kanssani viron kielen taivutuksesta, etanoiden lisääntymisestä tai jostain muusta satunnaisesta ilmiöstä. Olen ihminen, joka on kiinnostunut hyvin monenlaisista aiheista. Minulla on halu ymmärtää ja oppia kaikkea enemmän ja vähemmän hyödyllistä.

Toinen erityistaitoni on listojen tekeminen. Pystyn purkamaan minkä tahansa asian listamuotoon, enkä epäröi tehdä sitä.

Huonoina puolinani täytyy mainita, että olen kyseenalaistava, pilkunviilaaja, hajamielinen ja auttamaton viisastelija.

Työ


Tammikuussa 2020 lähetin työnantajalleni pitkään pohtimani viestin siitä, että aion vaihtaa työpaikkaa vuoden 2021 aikana. Olin ollut töissä Salossa, Ystävyyden Majatalossa tässä vaiheessa kaksi ja puoli vuotta.

Työskentelen yhteisössä järjestökoordinaattorina. Työni on tehdä kaikkien muiden töistä mahdollista. Aikataulutan, ohjaan, suunnittelen ja näytän mallia. Olen yhteisölle se, mitä manageri on artistille tai tuottaja näytelmälle.

Olen avannut lähtökuulumisiani tarkemmin blogissani Verkonpeitto.

Yhtä kaikki, oon kohta taas työmarkkinoilla ja mulle saa vinkata avautuvista työpaikoista. Mulla on myös ihan LinkedIn ja CV.

Historia


Olen lähtöisin Ikaalisista, pienen maalaiskaupungin reunamilta. Lukion jälkeen olin kyllästynyt lukemiseen ja menin vuodeksi Kauhajoen evankeliseen opistoon opiskelemaan graafista suunnittelua.

Askarreltuani sen parissa vuoden, maistui taas pääsykoekirjojen lukeminen ja jatkoin matkaa Pohjanmaan pohjoispuolelle, Ouluun. Oulun yliopistossa opiskelin pääaineenani kirjallisuutta ja sivuaineinani kaikkea, mikä sattui kiinnostamaan.

Harrastukset


Olen ihminen, joka on kiinnostunut vähän kaikesta ja on tullut kokeilleeksi vähän kaikenlaista. Nautin monenlaisista kulttuuririennoista, luonnosta, taiteilusta, itsensä kehittämisestä, eläinten ja ihmisten kanssa puuhastelusta.

Harrastusteni taiteellisempaa laitaa edustaa roolipelaaminen, kirjoittaminen, piirtäminen ja maalaaminen.

Liikunnallisempia harrastuksia minulla on viime aikoina ollut kung fu ja kalliokiipeily.

Kaikkea muuta satunnaista, mitä puuhailen ja mitä voisi upottaa tämän otsikon alle olisi: koodaaminen, avantouinti, syötävien kasvien kasvattaminen, kissa ja lemmikkikäärme, lautapelit, lukeminen, podcastit...

Näiden harrastusten lisäksi minulla on monenlaisia projekteja, joista kerron tarkemmin, niille omistetulla sivulla.

Oota, siis mitä?


Tässä on vielä pieni kysymys-vastaus osio yleisimmin hämmennystä aiheuttaneista aiheista.

Miks tää on tämmönen?

Koska voin.

Onko sun nimi oikeesti Teja?

On.

Mitä muunsukupuolinen tarkoittaa?

Sitä, että on sukupuoli-identiteetiltään jotain muuta kuin nainen tai mies. Olen myös käyttänyt sukupuoltani kuvaamaan muun muassa ilmauksia ei-binääri, sukupuoleton, neutraali ja androgyyni.

Käytännön tasolla se tarkoittaa lähinnä sitä, että en halua tulla kutsutuksi naisiin tai miehiin viittaavilla nimityksillä, enkä halua tulla luokitelluksi naisten tai miesten joukkoon.

Passisukupuoleni on minun ja valtion välinen asia. Anatomisista ominaisuuksistani saat toki tietää silloin, kun katson sen olevan tarpeen.

Mikä on elämän tarkoitus?

42.

Random fakta:

" Tejalla on joskus ollut kani. "

Copyrights: Unottuvuus 2008-2021
Koodaus, sisältö & design: Teja Rönni
Taustakuva: Subtlepatterns